Hommage aan Annie M.G.Schmidt

Op 24 mei (Bibliotheektheater Rotterdam Centrum) en 29 mei (Zuidpleintheater) bracht ’t HuisTheater een bijzondere hommage aan Neerlands populairste schrijfster van de tweede helft van de vorige eeuw.

Op een verfrissende wijze presenteert dit gezelschap een vrolijk en hartverwarmend programma waarin een aantrekkelijke dwarsdoorsnede uit het hele repertoire aan bod komt.

Een genot voor jong en oud, niet alleen om naar te luisteren, maar evenzeer om naar te kijken!

Prachtige kostuums, een professionele geluidsinstallatie en een volledig verzorgd podiumbeeld door gebruik van een geavanceerd lichtprogramma gaven een extra dimensie aan de teksten van Annie M.G. Schmidt en de muziek van Harrie Bannink.

Jeske van Hemert en Luc van den Engh profileren zich als twee allround theatermakers met een duidelijk eigen inbreng, een verademing in deze tijd van “ look alikes “.

Twee coryfeeën die met hun bijzondere interactie zonder enige moeite het publiek om hun artistieke vingers wisten te winden! Twee professionele performers die een boeiend programma van uitzonderlijk hoge kwaliteit brachten…. en dit zonder enig vorm van sterallures!

Twee Nederlandse artiesten die het publiek centraal stelden en zorgdroegen voor een verrukkelijke middag op de manier die Annie M.G. Schmidt beoogde: persoonlijk en toegankelijk, toegesneden op het publiek, recht voor z’n raap maar steeds om te glimlachen!…

Een aanwinst voor theaterminnend Nederland!
Warm aanbevolen.

(Rotterdams Nieuwsblad )

jznz 1.0
2_09wiwintpronsweide1