“Ja zuster, nee zuster” op Hernesseroord.
MIDDELHARNIS.

Gisteren heeft bij ons de voorstelling plaatsgevonden van Het Huistheater over Annie M.G. Schmidts “Ja zuster, nee zuster”. Dankzij de bijdrage van de Stichting Vrienden van Zuidwester is het voor onze deelnemers een geweldige middag geweest.
Met 80 personen zijn we naar het restaurant op Hernesseroord vertrokken voor een middagje theater. Even weg uit de dagelijkse sleur.

De voorstelling begon om 14.00 uur in het restaurant, dat was omgetoverd tot een waar theater. Aan alles was gedacht. Zelfs aan een gong die aankondigde dat de voorstelling begon. Het Huistheater bracht ook decors mee, licht en geluid.
Er waren twee acteurs. Het repertoire bestond uit allerlei liedjes en gedichten van Annie M.G. Schmidt, voor onze deelnemers heel erg herkenbaar.
Liedjes van Ja zuster, nee zuster, Dikkertje Dap, Op de step, de Koningin van Lombardijen en ga zo maar door. Er werd ook erg op het publiek ingespeeld en naar onze deelnemers geluisterd, wat als erg leuk werd ervaren.
Net zoals in een echte schouwburg was er ook een pauze, waarin we wat konden drinken. Verder werd er gebruik gemaakt van allerlei instrumenten; prachtig was het harpspel bij “vluchten kan niet meer”. Een afwisselend programma met voor elk wat wils, af en toe een grapje tussendoor, en de voorstelling was heel erg gericht op de doelgroep.

Personeel en deelnemers hebben een geweldige middag gehad. Er zal nog lang over worden doorgesproken, dat hebben we de dag nadien al tijdens de koffie ervaren.
In het groepsgesprek kwam de voorstelling ook al weer naar voren, met alleen maar leuke reacties.
Nogmaals onze hartelijke dank voor de sponsor, die dit voor onze mensen mogelijk heeft gemaakt… ze waren écht uit in eigen huis!

ELS QUANT, teamleidster activiteitencentrum ’t Want, seniorengedeelte